img1_600 Odpovídá Alena Kimlová
z Kosmetického studia GERnétic

Přestože mám pubertální věk dávno za sebou, trápí mě přemaštěná pokožka a občasný výskyt zánětlivých pupínků hlavně v oblasti brady a dolní čelisti. Nelíbí se mi i drobné jizvičky, které se mi v mládí během akné vytvořily. Jak mám o pokožku správně pečovat?

Zásadním krokem ke zlepšení vašeho problému je dodržování správné péče o pokožku, která umožní vyvážit fyziologické funkce kůže. Vyvarujte se čisticích přípravků s obsahem alkoholu, které sice v první fázi pokožku přechodně vysuší, ale ta na přesušení následně reaguje ještě vyšší produkcí kožního mazu. Na ošetření pleti si vyberte přípravky jedné kosmetické řady a neexperimentujte s dalšími. V případě kombinací přípravků z různých kosmetických řad dochází na pleti ke vzniku koktejlu různých látek, o kterém nevíme, jak spolu působí, což je pro pokožku velmi zatěžující a v případě citlivé pleti může vést k alergickým reakcím.

Péči o pleť se věnujte pravidelně ráno a večer, dbejte na dokonalé odstraňování make-upu a líčidel, používejte kvalitní regenerační krém, který umožní zlepšení stavu jizviček a dodá dostatek výživných látek potřebných pro dosažení vyvážených funkcí kůže. Neméně důležitý je i kvalitní denní krém, který zabrání dehydrataci pleti a ochrání ji před vnějším prostředím. Vzhledem k mastné pleti vybírejte krém s lehkou texturou, aby pokožku nezatěžovala další mastná vrstva. Velmi dobré zkušenosti mám s přípravkem Tropo.

Na čištění doporučuji tekuté dermatologické mýdlo Derma a tonikum Sebo Ger. Oba přípravky mají lehce odsušující, zklidňující a antibakteriální charakter, díky bylinným výtažkům (lopuch, potočnice, myrha...) přináší pokožce velmi příjemné uvolnění, pocit čistoty a energie. Pokožka může volně dýchat a vstřebávat účinné látky ze specifických krémů.

Nadměrnou tvorbu kožního mazu lze velmi dobře regulovat sofistikovaným krémem Crème Spéciale Peaux Mixtes Et Grasses. Aktivní látky působí na mazové žlázky a tlumí postupně jejich činnost, produkce kožního mazu se snižuje. Navíc eliminují drobné záněty. Klientky velmi oceňují i jeho schopnost matovat pokožku a zamezit během celého dne nepříjemnému mastnému lesku. Krém v případě silného mazotoku nanášíme na celý obličej. Pokud se jedná o smíšenou pleť, která má většinou mastnou pouze střední část obličeje, aplikujeme pouze lokálně v těchto partiích.

Zánětlivé projevy vyřešíte maskou Immuno. Přípravek má intenzivní protizánětlivý, zklidňující, adstringentní a regenerační charakter. Vyskytují-li se záněty na obličeji ve větším množství, aplikujte masku v transparentní vrstvě na celý obličej a nechte 20 minut působit. Masku odstraňte vodou a pleť tonizujte tonikem Sebo Ger. Po tonizaci smíchejte jeden díl masky Immuno a jeden díl výživného krému Synchro a vetřete do pokožky. Tato směs působí proti vzniku zánětů a má velmi pozitivní vliv na jizvičky. Intenzivní regenerací se jizvy zjemní a budete-li důsledná v pravidelné péči, jizvičky budou po několika měsících téměř neznatelné. Pokud se záněty objevují pouze ojediněle, lze masku využít jenom lokálně. Po očištění pleti a nanesení směsi masky Immuno s krémem Synchro aplikujeme na jednotlivé záněty tenkou vrstvou masky a necháme působit do rána.

Popisujete, že se záněty vyskytují spíš v dolní polovině obličeje. Tyto partie korespondují s hormonálním systémem a výskyt pupínků může signalizovat hormonální nerovnováhu. K jejímu vyvážení doporučuji přípravky z prsního programu, kterých je možné využít nejen pro zpevnění poprsí, ale i pro vyvážení hormonální nerovnováhy. Sada obsahuje tři produkty: tonikum Seino, sérum Endo Spécial+ a zpevňující krém Macro. Vyhledejte kosmetičku pracující s kosmetikou GERnétic, která zhodnotí Váš problém a doporučí četnost aplikací jednotlivých přípravků.

Výše uvedené přípravky zakoupíte v kosmetických salonech GERnétic, kde Vám kosmetička poradí, jak přípravky používat a může nabídnout i salonní ošetření. Seznam salonů na www.gernetic.cz

Francouzská přírodní kosmetika GERnétic poskytuje komplexní systém špičkové péče o obličej, poprsí a tělo. Je určena pro profesionální práci kosmetiček, wellness studií, lázní a následnou každodenní domácí péči o pleť. GERnétic nabízí individuální řešení pro každého zákazníka.

Díky obsahu aktivních látek produkty GERnétic:

    • zamezují předčasnému stárnutí,
    • řeší různé problémy vyskytující se na pokožce jako akné, vrásky, jizvy, strie, popáleniny, ekzémy a další,
    • zpevňují a modelují poprsí,
    • přispívají k zeštíhlení a odstraňování celulitidy.

Kosmetické přípravky GERnétic jsou před uvedením na trh dlouhodobě klinicky a dermatologicky testovány, a to s vynikajícími výsledky. Výrobce garantuje výbornou kožní snášenlivost. Při celém výrobním procesu procházejí výrobky náročnou kontrolou a dalším testováním.

Prohlédněte si videa o kosmetice GERnétic na YouTube.

Sponzorem poradny je francouzská kosmetika GERnétic.

GERnétic je řešení!

www.gernetic.cz

Staňte se našimi fanoušky https://www.facebook.com/GERnetic.cz